Dania
Tworzenie Dania
2. Informacje podstawowe
Nazwa domyślna to nazwa dla klienta i będzie widoczna na naklejkach na daniach i w panelu klienta.
Nazwa robocza jest dostępna tylko dla pracowników i występuje w raportach.
Marki - pole wielokrotnego wyboru, w wybranych markach będzie można użyć dania.
Typ posiłku - pole wielokrotnego wyboru, każdy wybór na końcu strony trzeba zbilansować i podać gramaturę.
Po prawej stronie dodawanie zdjęć dla produkcji i klienta - najeżdżając na kółeczko z literką "i" pojawia się informacja o zalecanych wymiarach zdjęcia.
4. Uzupełnianie wielkości dania
Należy uzupełnić wielkości porcji każdego przepisu, najlepiej to zrobić podając WPO (wielkość po obróbce termicznej) - wskaźnik ten uzupełniany jest w gramach. Istotny jest poprawnie uzupełniony wskaźnik WOT na przepisach, żeby wskaźnik WpO wyliczył poprawnie wagę, ilość i kcal. Po uzupełnieniu wielkości przepisów, niżej znajduje się informacja o makroskładnikach w posiłku - dzięki niej można poprawnie zbilansować posiłek.