Składnik domowy - Czym jest i kiedy go używać

Składnik domowy - jest to składnik, który w zamyśle nie jest dostarczany przez catering razem z posiłkami, ale jest w posiadaniu klienta (w domu klienta). Składnikiem takim może być na przykład olej, lub przyprawy, jak sól czy oregano

Ustawienie składnika jako domowy przydaje się gdy mamy zamiar wprowadzić do oferty dania, które klient będzie przygotowywał sam w domu - na przykład dostarczamy klientowi filet w ziołach, a klient smaży ten filet w domu, przy użyciu własnego oleju.

Składnik domowy jest wliczany do kaloryczności dania, jest uwzględniany w naklejkach na dania, natomiast nie jest on uwzględniony w kartach dań, raportach strat, kartach przepisów
Składnik domowy dodaje się w bazie przepisów - (Baza Przepisów-Składniki) gdzie należy zaznaczyć checkbox 'Składnik domowy'. Informacje o składniku należy wprowadzić zgodnie z rzeczywistymi wartościami.

Czy odpowiedzieliśmy na Twoje pytanie? Dziękujemy za feedback Wystąpił problem podczas oceny artykułu.

Wciąż potrzebujesz wsparcia? Skontaktuj się z nami Skontaktuj się z nami