Wyświetlanie składu dań

Aby sprzedawać dania jako produkty spożywcze, cateringi muszą spełniać wymogi dotyczące etykietowania oraz sprzedaży produktów spożywczych na odległość. Ułatwimy ten proces, wspierając cateringi w wysiłku optymalizacji kosztów oraz rozszerzaniu rynku sprzedaży o sklepy.

W tym celu wprowadzamy dodatkowo nowy procentowy format wyświetlania składu na etykietach, który będzie spełniał normy potrzebne do sprzedaży dań jako produktów żywnościowych.

Dodatkowo umożliwimy wyświetlanie składu procentowego na Panelu Klienta, dostosowując go pod wymogi informacyjne dotyczące sprzedaży produktów spożywczych na odległość.


Skład sklepowy w naklejkach na daniach


W celu włączenia wyświetlania składu sklepowego (procentowego) na raportach naklejek wchodzimy w Panel Admina w Raporty Produkcyjne -> Naklejki na Dania i wybieramy koło zębate ustawień.

Następnie zmieniamy "Tryb wyświetlania składu" ze SKŁAD PODSTAWOWY na SKŁAD SKLEPOWY.

  1. W wygenerowanym raporcie naklejek pojawi się skład procentowy poszczególnych składników dania.
  2. Składniki będą wylistowane zgodnie z gramaturą w daniu, od najwyższej zawartości procentowej

    (obliczanej na podst. gramatur poszczególnych składników w daniu), do najmniejszej.

    Zostaną zgrupowane przepisami i składem przepisów.

  3. Alergeny w składzie będą wyróżnione WIELKIMI LITERAMI.


Procentowy skład na Panelu Klienta

Aby wyświetlić procentowy skład w szczegółach dania na PK, wchodzimy w Konfiguruj Markę -> Panel Klienta.


Następnie przewijamy do sekcji "Widoczność szczegółów dania" i zaznaczamy Checkbox "Skład dania" i wybieramy z listy "Pokaż skład dania + %". Następnie klikamy Zapisz na dole strony.


Po tej akcji, klient wchodząc na szczegóły dania, dostanie informacje o składzie procentowym. Widoczne alergeny, oraz dokładny skład są poprzedzone słowami "ALERGENY", oraz "SKŁAD".

Skład wyświetli się w wg. zawartości gramatury w daniu - od największej do najmniejszej (wraz ze składnikami i pogrubionymi alergenami). Tu również stosujemy grupowanie przepisami.

Po każdym przepisie podana jest % zawartość przepisu w daniu względem innych przepisów.

Po każdym składniku podana jest % zawartość składnika w przepisie.



Zmiany na Panelu Klienta obejmują również dotychczasowy skład podstawowy. Jest on nadal dostępny, ale został pogrupowany wg. zawartości w daniu.


Od przyszłego roku planujemy ustawić skład procentowy zarówno na naklejkach na dania jak i w panelu klienta jako domyślny i jedyny. Wierzymy, że taki sposób wyświetlania składu będzie też dobry dla tradycyjnego modelu sprzedaży dań jako diety.

Czy odpowiedzieliśmy na Twoje pytanie? Dziękujemy za feedback Wystąpił problem podczas oceny artykułu.

Wciąż potrzebujesz wsparcia? Skontaktuj się z nami Skontaktuj się z nami